19 Temmuz 2015 Pazar

SEO danışmanlığı ile sitemi nasıl yükseltebilirim?

SEO danışmanlığı ile sitemi nasıl yükseltebilirim?

Eskiden her ne kadar sınırsız sayıda arama motoru olsa da günümüzde Google pastanın %70’inden fazlasına sahip ve kalanı da Yahoo ve Bing gibi arama motorları arasında bölüşülüyor, bu nedenle seo danışmanlığı firmaları ve de site sahipleri çalışmalarını en yüksek organik trafiği elde edebilmek için Google kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirirler.


Sitenizi arama sonuçlarında nasıl gösterirsiniz?

Google sitenizi arama sonuçlarına sokup sokmayacağına 200’den fazla faktörü değerlendirerek karar verir. Her ne kadar bu faktörlerin birçoğu Google tarafından sır olarak saklansa da aşağıda belirtilen site içi ve site dışı optimizasyon önerileri ile SERP, yani Google sıralamalarında yer almanız hiç de zor değil.


1.   Web sitenize alınan linkler (backlink)


Herhangi bir sayfayı Google gözünde önemli olarak göstermenin en kolay yollarından bir tanesi ilgili web sitelerinden organik backlink almaktır. Örneğin web siteniz 100 adet kaliteli ve ilgili backlink’e sahipse, 20 backlink’ten çok daha yukarıda olacaktır.
Peki kaliteli backlinkten kastımız nedir? Herhangi bir linkin kalitesi site konularınızın uyumlu olması ile, link aldığınız sayfanın içerik özgünlüğü, backlink kalitesi ve sayfa değerleri gibi bir çok metrik tarafından belirlenir. Bu nedenle link alacak olduğunuz sayfaları çok iyi değerlendirmelisiniz.
Fakat genel olarak kalite önemli olmakla birlikte, artan backlink sayınız ile sıralama sonuçlarınız da yükselecektir.

2.   Title etiketleri

Google sitenizin title’ına, yani başlığına son derece büyük önem verir ve title site kodlarınızda <head> etiketlerinin arasında yer alır.
Bu nedenle site sayfalarınızın ya da makalelerinizin başlıklarını asla boş bırakmamalı ve başlık içerisinde mutlaka anahtar kelimenizi uygun bir şekilde kullanmalısınız.

3.    Sayfa içerisinde anahtar kelimeleriniz bulunmalı

Eğer arama sonuçlarında yer almak istiyorsanız sadece title etiketleri yetmez. Yükselmek istediğiniz kelimeyi site içerisinde de %2-3 yoğunlukta geçirmeniz gerekir. Örneğin anahtar kelimeniz “ SEO danışmanlığı ” ise sayfa içerisinde her yüz kelimede bir SEO danışmanlığı anahtar kelimesi geçmeli.
Böylelikle Google tekrarlanan kelime sayesinde anahtar kelimenizi algılar ve sayfanızın ne hakkında olduğunu belirleyerek site sıralamanıza yeniden karar verir.

Ya da direkt olarak kurumsal seo hizmeti veren firmalardan birisi ile anlaşabilirsiniz.




1 yorum:

  1. Stratejik Seo

    Kurumsal SEO Danışmanlığımız ile sizin için oluşturacağımız Strateji Doğrultusunda yapılacak SEO Çalışmalarımızla Rakiplerinizi Geride Bırakın!

    SEO Danışmanlığı Uzmanlarımız tarafından sitenizin, rakip sitelerin ve sektörünüzün SEO analizinin yapılmasıyla SEO Çalışmalarına başlamaktadır. Genel sektörel ve site analizi ardından doğru anahtar kelime hedeflemesi için kelime analizleri yapılmaktadır. SEO Analizi, site içi seo, site dışı seo, marka imajı ve bilinirliği ile birlikte sosyal medya analizlerini içeren kapsamlı bir analizdir. Site değerlerini güçlendirme, ziyaretçi sayısını ve marka bilinirliğini arttırmak için Sosyal Medya üzerinde çalışmalar sağlanmaktadır.

    Stratejik Seo ekibimizin sunduğu, kurumsal seo danışmanlığı, kurumsal seo analizi, site içi seo, seo uyumlu içerik desteği, sosyal medya danışmanlığı, reklam danışmanlığı, ınbound pazarlama ve içerik pazarlama çalışmaları ile tamamlayın ve sonrasında manzaranın tadına varın!


    SEO Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için sitemizi inceleyebilir, SEO hakkında güncel bilgileri takip etmek için SEO Bilgileri sayfamızı takip edebilir, SEO Hakkında tartışmak için seo forumuna katılabilirsiniz. SEO Hakkında Sorularınızı iletmek için ya da SEO Teklifi için bizimle 0507 769 59 17 – 0850 441 21 12 no lu hatlardan yahut info@stratejikseo.com mail adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

    YanıtlaSil